SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smak białka

  • Wakacje all inclusive - jak nie zepsuć sylwetki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przez całą zimę wszystko nastawione było na osiągnięcie celu, jakim było powiększenie masy mięśniowej. Udało się to osiągnąć. Na koniec sezonu masowego, przy podobnym poziomie tkanki tłuszczowej, waga wskazywała więcej. Do góry poszły również rekordy w poszczególnych ćwiczeniach.  Jeśli Twoje wakacje wymagają dużej zmiany stref czasowych, przez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2478 Data: 2021-06-10 20:22:25
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] grafik w ciągu dnia, że szukają produktów, które będą w stanie szybko spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22627 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • Owoce to kluczowy element diety? Jakie owoce wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Owoce są nieodłącznym elementem naszej diety, na ich bazie robimy ciasta, muffinki, lody czy koktajle. Są też bogactwem i minerałów, dlatego też powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Należy dodać, iż wiele owoców ma prozdrowotne właściwości. Dziś przyjrzymy się, co kryją w sobie: mango, banan, czarne jagody oraz pomarańcze. Sałatka z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8908 Data: 2017-11-28 10:33:25
  • Czas diety redukcyjnej tradycyjnie kojarzony jest nie tylko z zaciskaniem pasa, ale także zaciskaniem zębów. Nie dzieje się to bez przyczyny, gdyż w tym czasie osoba zmniejszająca ilość tkanki tłuszczowej, zmaga się z wieloma przeciwnościami.  Ashwagandha - Withania somnifera Pochodzący z Indii jeden z najbardziej sztandarowych adaptogenów. Jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2695 Data: 2021-06-10 14:59:04
  • Jakie mleko roślinne ma najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Mleka, a właściwie napoje roślinne są coraz częściej spożywane nie tylko przez osoby z nietolerancją laktozy, ale też wegan i osoby aktywne fizycznie, które kupują je dla smaku. Producenci wyszli konsumenckim oczekiwaniom naprzeciw, dlatego dostępne są różne rodzaje napoi. Co powinno, a czego nie powinno zawierać dobre mleko roślinne? Czy roślinne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23057 Data: 2017-09-12 10:10:26
  • Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10511 Data: 2018-10-29 09:56:29
  • Jaki makaron na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] na której znaleźć można wszystkie niezbędne informacje o produkcie, obecna w składzie mąka pełnoziarnista jest dobra jakościowo, niska cena, powszechnie dostępny, dobry smak w porównaniu z makaronami żytnimi, brak barwników, czas gotowania około 8-10 minut. Minusy: obecność glutenu, błonnik w sporej ilości może być minusem w przypadku osób [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25967 Data: 2017-08-27 11:28:49
  • Jakie masło orzechowe jest zdrowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Masło orzechowe jest jednym z najczęściej stosowanych dodatków w żywieniu sportowca i nie tylko. Używamy ich do ciast, deserów czy omletów. Stanowi ciekawe urozmaicenie diety. Natomiast na sklepowych półkach zobaczyć można, że masło orzechowe niejedno ma imię. Kruche ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą Składniki: 240 g bananów 145 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 21552 Data: 2017-08-21 09:32:13
  • Jaka galaretka ma najmniej cukru?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] przyrządzeniu) dostarczy 52 kcal, w tym: 1,7 g białka 0g tłuszczu 11 g węglowodanów (w tym 11 g cukrów) 0 g soli. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, producent posiada inne smaki, galaretka po przygotowaniu posiada bardzo dobry smak, wyrazisty, jest aromatyczna, słodka. Idealnie pasuje z owocami, posypana wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10921 Data: 2017-10-21 23:04:57
  • Jakie żelki po treningu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] g tych żelków dostarczy 332 kcal, w tym: 0,1 g tłuszczu 77,1 g węglowodanów (w tym 56 g cukrów) 5,9 g białka 0,05 g soli. Plusy: żelki są ogólnodostępne, w dobrej cenie, w smaku są bardzo słodkie, przyjemne kształty serduszka od razu wprawiają człowieka w uśmiech, miękkie, soczyste, po ugryzieniu w środku wypływa słodkie nadzienie. Minusy: duży [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23502 Data: 2017-09-28 08:02:30
  • Kannabidiol (CBD) jest jednym z kannabinoidów pochodzących z konopii. Na szczęście nie jest zakazany do stosowania u ludzi, bo sytuacja dotycząca marihuany w naszym kraju jest patologiczna. Dlaczego? Bo w obrocie jest jeden z najcięższych narkotyków, tj. alkohol, przynoszący katastrofalne skutki zdrowotne i społeczne. W Polsce koszty związane z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5622 Data: 2019-02-03 14:42:29
  • Ile kalorii ma fasola? Która fasola jest najzdrowsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni.  Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 928 Data: 2023-05-01 18:35:43
  • Ile kalorii ma papryka? Jakie są rodzaje papryki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc.  Ostre odmiany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 454 Data: 2023-05-12 08:58:28
  • Jaki napój bez cukru wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Zestawienie porównawcze popularnych napojów zero Coca Cola Zero Bez wątpienia najpopularniejszy napój gazowany dostępny na rynku. Występujący w różnych pojemnościach i smakach. Skład: Skład: woda, dwutlenek węgla, barwnik E150d, kwas fosforowy, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, aspartam, aromaty, w tym kofeina, regulator [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 21103 Data: 2017-08-09 10:08:47
  • [...] Wiele rodzajów batonów proteinowych zawiera jeszcze sporo błonnika, dzięki czemu dają one sytość i korzystnie wpływają na przewód pokarmowy. Dostępne są w różnych, słodkich smakach, co czyni je nie tylko szybkim, ale i smacznym sposobem na utrzymanie diety w ryzach. Obiad – Fitmeal, Veganmeal, Dziki Chicken Gotowy do odgrzania w garnku lub [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 655 Data: 2023-05-17 11:33:01
  • Jak brać białko?

    Artykuł
    Suplementy

    [...] wegetarian. Wyróżniamy tutaj głównie izolat białka sojowego, hydrolizat białka pszenicznego, jak i białka na bazie grochu czy też ryżu. Charakteryzują się one tym, że ich smak nie jest taki delikatny, jak w przypadku WPC, jak i rozpuszczalność pozostawia wiele do życzenia. Kolejną grupą są białka jajeczne i białka wołowe. O ile białka jajeczne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3604 Data: 2018-09-02 16:52:50
  • Gdy przyjrzymy się tematyce aminokwasów, szybko dojdziemy do wniosku, że jest to dość obszerna wiedza, która obejmuje praktycznie wszystkie aspekty naszego życia. Rola aminokwasów jest szczególnie ważna z punktu widzenia osób trenujących, ale nie tylko z punktu widzenia sportowców.  Aminokwasy wykorzystywane są również w kosmetologii, stanowiąc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7499 Data: 2018-08-13 10:23:03
  • Niesamowicie smaczne niskokaloryczne sosy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sosy chyba od zawsze stanowiły i stanowić będą nieodłączny element posiłków. Bez nich smak potraw często jest jałowy, nudny i mało wyrazisty. Dlatego też warto szukać innych rozwiązań, jeśli nie mamy pomysłu na swój sos, albo też brak nam czasu. Warto wtedy przejrzeć ofertę firmy SFD, gdyż wprowadziła na rynek trzy niesamowicie smaczne sosy, które [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7837 Data: 2018-04-26 07:25:30
  • Co zamiast mięsa? 13 najlepszych źródeł białka roślinnego

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] g białka.  Ryż z fasolą można jeść jako przystawkę, lub jako pełne danie z dodatkiem warzyw. Świetnie do tego pasuje hummus, tak więc można kombinować, przyprawiać i się rozsmakować. Ziemniaki Duży pieczony ziemniak to aż 6-8 g białka. Choć zwykle ziemniaki dodajemy, jako źródło węglowodanów, to jednak mają całkiem sporo tego białka. Mają także [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6055 Data: 2020-01-27 16:37:04
  • Ile kalorii ma banan? Wartość odżywcza banana

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Banany to jedne z najpopularniejszych owoców na świecie. Uważa się, że pochodzą z dżungli Malezji, Indonezji i Filipin. Obecnie uprawiane są w całej Azji Południowo-Wschodniej, na półkuli zachodniej w Ameryce Południowej i Środkowej – jest to głównie Ekwador, Kostaryka, Honduras. Banany są również uprawiane w niektórych częściach Ameryki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 886 Data: 2023-02-17 10:40:28